AdopcionsCadellsEducació canina

Estrenem Blog amb un article que no podia faltar a Bewoof: Vull adoptar un gos, i ara què?

El dia que decideixis compartir la vida amb un gos has de tenir present que és una gran responsabilitat, requereix temps, diners i interès mantenir un animal. Però t’asseguro que és una de les millors experiències que viuràs. Compartiràs milers de moments amb ell, aprendràs més del que esperes, estimaràs més del que t’imagines.

Dividiré aquest article en 3 reflexions, vull animar-te a plantejar-te-les abans de fer el pas:

Quin gos vull? Hi ha un gos afí a tu esperan-te.

Possiblement és la pregunta més complicada que et plantejaràs, però també és la més important.

A qui li resulta fàcil escollir un gos entre d’altres que necessiten ajuda?

Has de tenir molt clar per què et dirigeixes a la protectora.

Per què vols un gos i si les persones amb les quals convius estan d’acord amb la teva decisió. Compartiràs la teva casa amb un altre ésser viu i tots hi heu d’estar d’acord.

Quan entris per la porta

Hauríes de tenir clar quin és el teu estil de vida: ets una persona activa?, quantes hores dediques al teu treball?, quant temps podràs dedicar-li al teu nou company? Aquestes preguntes t’ajudaran a triar el rang d’edat del teu futur gos, entre d’altres característiques.

Podràs compartir algunes de les teves aficions amb ell? Estic segura que sí i, t’ho prometo, les gaudiràs més que mai. Recorda per què vols adoptar un gos i si les teves rutines t’ho permeten, mai ha de convertir-se en una obligació. Per això és important que et facis aquestes preguntes abans veure’l.

Quan et dirigeixis a la recepcionista

Probablement serà per sol·licitar una visita guiada ja tindràs una idea més o menys clara de què és el que cerques en un gos. Fes-li-ho saber, acota la teva cerca.

Aprofita la visita.

A les protectores tots els gossos criden la nostra atenció, tots necessiten ajuda, tots mereixen que els ajudem… Però tu ja tens clar a quin tipus de gos pots garantir-li una vida millor.

Allunya’t de buscar un company sense tenir en compte les seves característiques físiques i conductuals. I si us plau, pregunta. No tinguis por i pregunta. D’on prové, com es porta amb els seus companys i amb els cuidadors, la seva edat, l’historial mèdic… qualsevol informació que t’interessi.

Quan estiguis davant de la gàbia

Treu-lo a passejar, observa’l… Existeixen diverses proves per conèixer una mica més la personalitat del gos, ho sabies? Segons els resultats de les proves coneixeràs una mica més la seva personalitat. T’ajudarà a preparar millor la seva arribada i augmentar les probabilitats d’una bona adaptació a la teva llar. Demana ajuda a un professional de la psicologia canina per un resultat fiable. Nosaltres podem ajudar-te. 

No et conformis, torna.

Presenta-li les persones amb les quals conviurà, comença a tenir una mica de vincle amb ell. Afavoriràs una millor adaptació a la seva nova llar.

Quan arribis a casa

Informa’t de clíniques veterinàries, per què no vas i preguntes sobre els preus? Fes-te un pressupost: alimentació, xip, vacunes, revisions anuals, material de passeig, joguines, llit, imprevistos… Pots mantenir-lo?

Preparació de la llar.

Et proposo una pregunta abans de començar: Quines rutines seguireu? És important tenir en compte tots els factors abans de preparar la teva casa per la seva arribada.

  • Per exemple: Si només deixo que estigui dins de casa quan hi hagi algú en ella, hauré de preparar dues zones: interior i exterior. A més d’ensenyar-li a estar tranquil en qualsevol d’elles.

A Bewoof ens agrada adaptar al gos a una zona segura o de confort, un lloc on es senti còmode, tranquil i protegit.

Primers dies a casa

Ha arribat el dia! Enhorabona, acabes de millorar la vida del que serà el teu millor amic.

Prepara el teu cotxe.

El més important no és només preparar la casa, sinó que el gos arribi amb una emoció positiva a ella.

Per això el viatge amb cotxe és important: no el forcis a pujar. Ajuda’t de menjar, joguines… el que més li agradi, ja el coneixes! Si el teu trajecte és llarg…Fes una parada, que begui aigua, faci necessitats, olori…

Ja esteu a casa, comença la vostra aventura!

Deixa que reconegui la llar, ensenya-lie poc a poc i amb paciència les normes de la casa, ofereix-li rutines per donar-li més seguretat.

Ensenya-li que no s’ha de preocupar quan es queda sol a casa, sempre tornes!

Presenta-li els estímuls amb els quals conviurà d’una manera gradual i positiva…

Aquests primers dies seran diferents i poden sorgir-te dubtes, per això et recomano que demanis consell a un professional. Ell t’acompanyarà en el procés.

Adoptar un gos, 3 reflexions.

Article escrit per Helena Castro

Bewoof – Educació Canina

Si tens qualsevol dubte, escriu-nos! Ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviar