Educació canina

Entrenar la resposta a la crida només té avantatges:

És important que el nostre gos respongui quan el cridem, no només per assegurar una bona obediència. Sinó que, pot ser crucial en un munt de situacions. A continuació t’enumero alguns avantatges:

 • Prevé al nostre gos de perills durant el passeig.
 • Millora la comunicació entre guia i gos.
 • Reforça la relació, si s’entrena de la manera correcta.
 • Donem més llibertat al nostre company.

5 motius pels quals a vegades no vénen quan els cridem:

Algunes vegades ens desesperem perquè el notre gos no respon a la crida. En aquest apartat t’explicaré 5 motius pels quals, a vegades, el teu gos no respon!

 1. No coneix el seu nom: pot ser que el nostre company porti poc temps amb nosaltres i encara no hagi après al 100% quin és el seu nom.
 2. Falta de comprensió: sense un entrenament previ, és difícil que tingui una resposta a la crida en qualsevol moment.
 3. Associació negativa: és incorrecte castigar al gos per no venir quan se’l crida. Volem que li resulti molt interessant venir amb nosaltres i amb una mala paraula o gest, estem donant-li una visió completament equivocada.
 4. Falta de motivació: moltes vegades el nostre gos té alguna cosa més interessant per investigar que atendre a la crida, es distreu pel camí.
 5. Problemes de conducta: per exemple, un gos amb por, reactivitat o massa excitat té assumptes més importants a resoldre abans que respondre correctament a la crida. En aquest cas, contactar amb un professional i solucionar el problema en qüestió accelerarà el procés.

Idees per entrenar la crida:

Per acabar, i no menys important, et dono algunes idees per augmentar la resposta a la crida del teu gos. Qualsevol dubte que et pugui sorgir, fes-m’ho saber!

 1. Entrenament respectuós: hi ha diferents maneres de comunicar-nos amb el nostre company abans d’utilitzar aversius.
 2. Reforços: què és el que més li agrada al teu gos? El premiarem amb això! Pot ser un tipus de joc en concret, carícies, premis, activitats…
 3. Constància: en l’educació del nostre gos hem de ser constants i saber que els resultats son fruit de seguir una rutina constant.
 4. Coherència: les presses no són bones. Pas a pas, nivell a nivell i anireu obtenint resultats.
 5. Control de l’entorn: saber on estem i en quin moment li estem demanant al gos que vingui amb nosaltres ens ajudarà. Hem de ser conseqüents amb el nivell d’obediència que té.

Bewoof – Educació Canina

Si tens qualsevol dubte, escriu-nos! Ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Contactar