CadellsEducació caninaGos adultGos geriàtricSalut

Una de les entrades que no podia faltar al nostre blog d’educació canina: La visita al veterinari, gestió de les primeres visites i manipulacions.

Com ja saps, en els últims blogs proposem solucions a diferents situacions en les que et pots trobar en el dia a dia amb el teu gos. Mirem de donar el nostre punt de vista i enumerar pautes per millorar la qualitat de vida del teu company. Per això no podia faltar aquesta entrada.

Com podem fer que el nostre gos ho passi millor en una visita al veterinari?

Una de les responsabilitats més destacades a l’hora d’adoptar un gos, és que hem de portar-lo periòdicament al veterinari. Ja sigui cadell o un adult, el control de la seva salut és una de les coses més importants per garantir una vida feliç al nostre gos.

Per això et recomano, si és possible, que miris de portar-lo un dels primers dia. D’aquesta manera evitaràs qualsevol possible transmissió de malalties o paràsits, especialment si tens nens a casa o algun altre animal.

En aquesta entrada ens centrarem en fer l’experiència positiva o, suportable, per l’animal.

Una de les coses més importants: La clínica veterinària.

En primer lloc, busca informació sobre diferents clíniques veterinàries. Seguidament, coneix als professionals que hi treballen, quins serveis ofereixen i fixa’t en com tracten l’animal.

És indispensable que el nostre gos rebi l’atenció que necessita: paciència, professionalitat i coneixements bàsics sobre psicologia canina.

Certament, tots volem que s’adaptin a les necessitats del nostre gos, tant físiques com conductuals. Però… coneixen al nostre gos? ens hem d’encarregar nosaltres d’aquesta tasaca.

Ves més d’una vegada a la clínica, abans del dia de la revisió:

  • El primer dia, ves a la clínica i compra-li algun premi o joguina, dóna-li in situ.
  • Després, presenta-li el seu futur veterinari/a i que interactui amb ell. Si el teu gos és una mica tímid, recorda.. no hi ha pressa! Aquest dia no el visitaran. Deixa que sigui el gos qui decideixi apropar-se al veterinari. No és necessari el contacte, sí una bona experiència.
  • Deixa que investigui la zona perquè les properes vegades la reconegui més ràpidament.
  • Evita conflictes: en una clínica veterinària hi ha gossos amb dolor, una de les principals causes d’agressivitat canina. Evita les aproximacions a altres gossos i desconeguts o pregunta si el teu gos pot apropar-se.
  • És important que sàpiga relaxar-se en diferents situacions: l’ensenyarem a tenir moments de calma dins de la clínica, aquest treball l’iniciarem a casa per després aplicar-lo amb més efectivitat i seguretat a la clínica.

Pots demanar-li un assegut o un tombat i premiar-lo per mantenir la posició i no aixecar-se. És probable que moltes vegades hàgiu d’esperar a ser atesos, per això volem que sàpiga esperar. Nosaltres et podem ajudar!

No et conformis amb una sola visita, apropa’t fent un passeig més d’una vegada. És important que no faci associacions concretes. És a dir, no ens interessa que pensi que sempre que va al veterinari s’ho passarà super bé, perquè s’excitarà massa. Tampoc volem que relacioni les visites al veterinari amb tensió i dolor. Per això donem tanta importància a fer diferents visites, amb diferents experiències. Sobretot els primers mesos.

Tens treball a casa!

Si no en totes, en la majoria de les visites, el veterinari explorarà al teu gos per comprovar que tot estigui correctament. Això implica que manipuli el seu cos d’una manera poca habitual, a la que no solen estar acostumats.

Què podem fer nosaltres?

Replicar, a casa, una visita al veterinari. Tenint en compte la personalitat del teu company.

  1. Primerament, manipularem al nostre gos en moments tranquils i sense pressa, volem que confiï en nosaltres i no fugi ni s’espanti.
  2. A més a més, tindrem en compte el premiar al nostre gos per tolerar la manipulació. Hi ha premis mentre et manipulo, desapareixen els premis quan deixo de manipular-te. Per fer això és necessari saber quines zones poden ser més conflictives a l’hora de manipular al nostre pelut: potes, cara, orelles, cua, zona íntima.
  3. Si el teu gos té una mala associació per dolor o maltractament contacta amb nosaltres

En definitiva, hi ha diverses activitats que podem reproduir per millorar l’associació de la visita al veterinari dels nostres gossos. També hi ha diferents exercicis per reforçar la tolerancia a les manipulacions, la calma en situacions més complicades, etc. Si estàs interessat/ada en millorar la visita al veterinari, escriu-nos i t’ajudarem!

 

La visita al veterinari, gestió de les primeres visites i manipulacions.

Escrit per: Helena Castro

Bewoof – Educació Canina

Si tens qualsevol dubte, escriu-nos! Ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Contactar